25 february 2012, 00:01 Moldovan reality views 4651
25 february 2012, 00:01 Moldovan reality views 4651

Marian Lupu va iniția procedura de dizolvare a parlamentului?

Dacă pînă la 15 martie Alianța pentru Integrare Europeană nu va conveni asupra candidaturii președintelui și data alegerii acestuia, șeful interimar a statului, Marian Lupu va face o solicitare la Curtea Constituţională pentru constatarea faptelor care permit dizolvarea parlamentului de legislatura a XIX-a. El a făcut o declarație în acest sens după eșuarea celeia de-a treia încercări de a fixa o dată a alegerilor prezidențiale, relatează moldnews.info.

Potrivit șefului interimar al statului, fără constatarea instanței a circumstanțelor care permit dizolvarea legislativului, el nu poate semna un decret corespunzător și să stabilească alegeri anticipate.

"Procesul de identificare a candidaților nu va fi relansat de la zero. Bacalu nu reprezintă pericol ideologic pentru Partidul Liberal, în comparație cu pretinsele pericole în cazul lui Ion Ababii, ci este în deplină consonanță cu standardele anunțate de Partidul Liberal", a spus Marian Lupu.

"Dacă într-un timp scurt procesul nu va demara, mă voi adresa Curții Constituționale pentru a stabili circumstanțele care permit dizolvarea legislativului", - a subliniat el.

Amintim că anterior Marian Lupu declara că respinge petrecerea alegerilor parlamentare anticipate.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.