22 february 2012, 15:05 Moldovan reality views 2821
22 february 2012, 15:05 Moldovan reality views 2821

OSCE a făcut apel către Chișinău și Tiraspol să organizeze evenimente comune de comemorare a celei de-a 20-a aniversare a conflictului transnistrean

Misiunea Organizației pentru Securitate şi Cooperare în Europa de la Chișinău a făcut apel către Republica Moldova și regiunea transnistreană să organizeze evenimente comemorative comune pe 2 martie 2012 pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a conflictului armat. Declarația a fost lansată de Jan Plešinger, șeful interimar al misiunii.

Diplomatul a amintit că la 16 februarie reprezentanții OSCE ai Rusiei şi Ucrainei au trimis către Comisia Unificată de Control, care coordonează misiunea de menținere a păcii, o adresare cu privire la desfășurarea evenimentelor comemorative comune pentru a marca cea de-a 20-a aniversare de la tragicele evenimente din anul 1992.

"Evenimentele comune de comemorare a celor decedaţi vor contribui la consolidarea dialogului şi încrederii între oameni şi vor contribui la reconciliere", a adăugat el.

În plus, cele trei părți ale declarației au îndemnat Chișinăul și Tiraspolul să facă schimb de informaţii referitoare la evenimente şi să dea dovadă de toleranţă şi respect reciproc pentru a evita o potenţială agravare a situaţiei în Zona de Securitate.

"Acest fapt ar servi un exemplu pentru noile generaţii de prevenire a unor astfel de tragedii pe viitor", a încheiat șeful interimar al misiunii OSCE.

 

Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.