13 february 2012, 11:48 Moldovan reality views 3688
13 february 2012, 11:48 Moldovan reality views 3688

Scandal la lansarea filialei PSD România la Chişinău: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni ramîne o structură netransparentă

Recent a fost lansată aşa numita filială PSD România la Chișinău, acţiune ilegală ce contravine legislaţiei moldoveneşti privind partidele politice, care interzice constituirea şi activitatea partidelor, altor organizaţii politice ale statelor străine, precum şi a filialelor şi structurilor acestora  pe teritoriul Republicii Moldova (Lega privind partidele politice, Nr. 294 din  21.12.2007, art. 3 (5)).

Această acţiune a fost dirijată de controversatul deputat român Cristian Rizea, poreclit în presa de peste Prut "Cristi Ferrari", fiindcă a avut ambiţia să se afişeze cu un bolid de 200.000 de euro, trecut în acte pe numele şoferului sau. De asemenea, Rizea s-a remarcat în presa română prin faptul că a fost iubit de fosta şefa de la "Fonduri europene" şi bătut de soţul ei.

În cadrul conferinţei de presă de la Chișinău consacrată acestei acţiuni ilegale Cristian Rizea a numit organizaţiile din Moldova finanţate de  Departamentul pentru românii de Pretutindeni  „cîini” asmuţiţi.
 
Amintim că deputatul PSD, Cristian Rizea, a acuzat într-o conferinţă de presă, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni de lipsa transparenţei în activitatea pe care o desfăşoară, lipsa de profesionalism, de faptul că anual sînt sprijinite proiecte în funcţie de clientela politică.

Acesta a mai ţinut să precizeze că instituţia statului este în continuare condusă de oameni incompetenţi şi a cerut demisia Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, deoarece acesta susţine doar asociaţiile din Republica Moldova, promovează interese particulare, ilicite şi aruncă în vînt banii contribuabililor români.

Unul din oponenţii iniţiativei de elucidare a activităţii Departamentul pentru românii de Pretutindeni a fost preşedintele PL, Mihai Ghimpu care a reacţionat prompt la acuzaţiile deputatului Cristian Rizea. Ghimpu a apreciat declaraţia privind acordarea preferenţială de fonduri asociaţiilor din Republica Moldova drept o speculaţie.   

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1600 locuitori

Calfa este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Calfa și Calfa Nouă. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Anenii Noi și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1600 de oameni. Satul Calfa a fost menționat documentar în anul 1711.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.