02 november 2012, 09:30 Moldovan reality views 3484
02 november 2012, 09:30 Moldovan reality views 3484

AIE renunţă la referendum

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au decis să nu organizeze un referendum pentru modificarea Constituţiei. Anunţul a fost făcut în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1. Totodată, Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu susţin ideea unui candidat apolitic la funcţia de preşedinte al ţării.

„Soluţia este să identificăm persoana care va fi agreată la această funcţie. În cadrul primei şedinţe ale Parlamentului vom stabili data pentru alegerea preşedintelui ţării”, a spus preşedintele interimar, Marian Lupu.

“Vom oferi stabilitate şi vom face acest lucru prin alegerea preşedintelui”, a specificat premierul Vlad Filat.

Pe de altă parte, preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu spune că nu este de acord cu decizia Alianţei, însă se conformează acesteia. ”Noi nu avem 61 de voturi şi nimeni nu le va avea. Situaţia trebuie deblocată prin modificarea Constituţiei. Nu cred că vom alege preşedintele cu Dodon”, a opinat liberalul.

Amintim că la 15 ianuarie, liderii AIE au declarat că pînă în aprilie intenţionează să organizeze un referendum constituţional pentru simplificarea procedurii de alegere a şefului statului.

Sursa: noi.md

Comments

 (1)
  • #1 georg Reply Quote selected
    Как просто меняются решения у лидеров альянса. Которое по счету? Окончательное ли?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.