15 december 2016, 09:38 Moldovan reality views 34996
Cînd noul președinte al Republicii Moldova va fi învestit în funcție
15 december 2016, 09:38 Moldovan reality views 34996

Cînd noul președinte al Republicii Moldova va fi învestit în funcție

Ședința privind învestirea noului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon va avea loc pe 23 decembrie.

Despre aceasta a anunțat ieri Serviciul de presă al Parlamentului.

Evenimentul va avea loc la ora 13.00 la Palatul Republicii.

Ceremonia de învestitură a Preşedintelui Republicii Moldova se va transmite în direct prin canalele de stat de televiziune, prin radio şi prin alte mijloace electronice de informare în masă. Ceremonia de învestitură, potrivit legii, constă din şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, care va fi deschisă de Preşedintele Parlamentului; citirea de către Preşedintele Curţii Constituţionale a hotărârii Curţii Constituţionale privind validarea alegerilor pentru funcţia de Preşedinte; depunerea jurământului constituţional de către Preşedintele ales al Republicii Moldova; înmânarea Eşarfei prezidenţiale și discursul de învestitură al Preşedintelui.

De asemenea, Preşedintele Republicii Moldova, Preşedintele Parlamentului, Preşedintele Curţii Constituţionale şi alte persoane oficiale vor depunere coroane de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt. La etapa finală a ceremoniei de învestitură, puterea va fi transmisă de Președintele în exercițiu către Președintele ales, în reședința oficială.

Totodată Biroul permanent a decis ca sesiunea de toamnă a Parlamentului să se încheie la 23 decembrie, după ceremonia de învestitură a Președintelui.

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
462 locuitori

Mălăieşti este un sat din cadrul comunei Bălăbăneşti, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 462 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1755.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.