12 october 2016, 13:05 Moldovan reality views 7011
A fost lansată prima platformă online din domeniul învățămîntului profesional tehnic
12 october 2016, 13:05 Moldovan reality views 7011

A fost lansată prima platformă online din domeniul învățămîntului profesional tehnic

Ministerul Educației a lansat astăzi prima platformă online (www.ipt.md) din domeniul învățămîntului profesional tehnic, destinată elevilor, profesorilor, agenților economici și autorităților, informează MOLDPRES.

Pe platformă poate fi accesată harta interactivă a tuturor instituțiilor de învățămînt profesional tehnic, lista completă a meseriilor și specialităților, baza de date a produselor educaționale din acest domeniu (standarde ocupaționale, calificări profesionale și curiccula), precum și alte informații utile.

Viceministrul Educației, Vasile Marin, a menționat în cadrul evenimentului că cea mai mare restanță înregistrată de minister ține anume de reformarea învățămîntului profesional tehnic, iar autoritățile sînt în proces de modernizare și reformare a acestui sector profesional. „Studiile de calitate înseamnă în primul rînd ofertă educațională adaptată la rigorile pieții muncii și specialiști bine pregătiți în conformitate cu cerințele angajatorilor și a pieții muncii în ansamblu", a spus Marin.

La rîndul său, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, a declarat că „platforma reprezintă o oportunitate bună de a demonstra excelență, calitate și rezultatele înregistrate de acest tip de învățămînt, care trebuie promovat în continuu".

Platforma a fost creată de Ministerul Educației cu sprijinul Uniunii Europene, în cadrul programului de suport bugetar pentru modernizarea învățămîntul profesional tehnic. Site-ul va fi gestionat și actualizat de minister și Centrul Republican pentru Dezvoltarea Învățămîntului Profesional. În R. Moldova sînt 11 centre de excelență, 32 de colegii și 44 de școli profesionale, care oferă tinerilor aproximativ 80 de meserii și peste o sută de specialități.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (1)
  • #4 amy Reply Quote selected

    <a href="www.abc.com">thanks for sharing</a>


    [url="www.abc.com"]thanks for sharing[/url]

 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.