02 february 2012, 16:13 Moldovan reality views 2881
02 february 2012, 16:13 Moldovan reality views 2881

Judecătorii şi procurorii evită să-şi declare averile

Judecătorii, procurorii, precum şi reprezentanţii autorităţilor publice centrale se numără printre cei care nu şi-au făcut publice declaraţiile pe venit, chiar dacă termenul de depunere a expirat. Despre aceasta a anunţat preşedintele Comisiei Centrale de Control a declaraţiilor cu privire la venituri,Veaceslav Ioniţă.

Potrivit lui, timp de 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova au fost pornite doar cinci dosare penale pentru neprezentarea declaraţiilor. “Din păcate, la noi declaraţiile se depun de ochii lumii şi funcţionarii nu pot fi traşi la răspundere pentru aceasta”, a spus Ioniţă. Motivul de bază, potrivit lui, este imperfecţiunea legii, care nu stabileşte clar sancţiunile.

„Sînt unii care fac publice toate proprietăţile, alţii - doar cele pe care le-au obţinut în decurs de un an. Nu este o uniformitate la capitolul întocmirii declaraţiilor”, a afirmat membra Comisiei Oxana Domenti.

Aceste lacune vor fi înlăturate odată cu intrarea în vigoare, în luna martie, a unei noi legi, care va stipula clar modul de întocmire a declaraţiilor şi pedepsile pentru prezentarea unor date eronate.

În acest an, peste 1200 de demnitari şi-au declarat averile.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
320 locuitori

Inundeni este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 de oameni. Satul Inundeni a fost înființat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.