28 october 2016, 12:15 Moldovan reality views 4853
Notiţe importante despre cum ne exercităm dreptul la vot
28 october 2016, 12:15 Moldovan reality views 4853

Notiţe importante despre cum ne exercităm dreptul la vot

Cetățenii cu drept de vot sînt chemați duminică la urne pentru a-și susține candidatul preferat. Înainte de a merge la vot, alegătorii pot verifica dacă au fost incluși pe liste. O pot face atît la secțiile de votare, cît și pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. Cei care nu au reușit să-și declare noul loc de reședință își pot exercita dreptul electoral la orice secție, însă pentru asta au nevoie de certificatul cu drept de vot.

Documentul poate fi obținut pînă mîine, la ora 15:00, de la biroul electoral al secției de votare din localitatea de reședință. Cei care vor vota cu astfel de certificate vor fi înscriși pe liste suplimentare. După vot, certificatul va rămîne la biroul secţiei de votare şi va fi anexat la lista suplimentară.

Tot pînă mîine, la ora 15:00, alegătorii care nu pot să se prezinte la secția de votare din motive de sănătate pot solicita urna mobilă. Pentru aceasta, ei trebuie să depună o cerere în scris la secția de votare și să anexeze certificatul medical. Persoanele cu dizabilităţi de vedere pot formula verbal o astfel de solicitare.

Locuitorii din stînga Nistrului vor putea vota la 30 de secții, deschise în localități de pe malul drept, inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți.

Iar moldovenii aflați în străinătate pot să participe la alegeri, chiar dacă au pașapoarte expirate. Peste hotare au fost organizate 100 de secții de votare.

Pentru scrutinul prezidențial au fost tipărite peste trei milioane de buletine și deschise peste 2.000 de secții de votare.

Source: www.publika.md

Keywords:

alegeri , votare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
295 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Valea Adîncă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Camenca și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 295 de oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost înființat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.