31 january 2012, 14:22 Moldovan reality views 3457
31 january 2012, 14:22 Moldovan reality views 3457

Ghimpu confirmă că Lupu s-a angajat s-o susţină pe Grecianîi la preşedinţie

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a confirmat existenţa unui acord secret semnat de Filat, Lupu şi Dodon care prevedea alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de şef al statului. Deşi susţine că nu l-a văzut, Ghimpu spune că a aflat despre existenţa acordului chiar de la preşedintele interimat Marian Lupu.

”Nu am văzut documentul, dar am aflat despre el după ce a fost semnat. Mi-a spus preşedintele Lupu despre el”, a explicat Mihai Ghimpu în cadrul unei emisiuni la ProTv.

Liberalul susţine că şi-a dat seama despre existenţa acestuia după ce a aflat că premierul Vlad Filat s-a văzut cu Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi la Bruxelles. ”Pentru mine acest acord este un mare semn de întrebare. Nu este exclus că şi de data aceasta ei să facă un joc împreună, dar o să vedem”, a adăugat liberalul.

Anterior, liberal-democratul Vlad Filat a confirmat că liderul democraţilor Marian Lupu s-a angajat s-o voteze pe Zinaida Grecianîi la funcţia de şef al statului, în acest scop fiind semnat şi un acord secret. Pe de alta parte, liderul PDM Marian Lupu a evită să spună dacă a semnat acest acord, specificînd că toate discuţiile la acest subiect vor avea loc doar după ce documentul va fi pus pe masă de către Vlad Filat, care vorbeşte de existenţa acestuia.

Sursa: noi.md

Comments

 (1)
  • #1 georg Reply Quote selected
    Амбициозность,некомпететность,безответственность  ведут страну в пропасть.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1722
Populația:
1342 locuitori

Butuceni este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Butuceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 85 km de Chișinău. Populaţia satului Butuceni alcătuia 1342 de oameni în anul 2001. Satul Butuceni a fost menționat documentar în anul 1722.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.