17 october 2016, 12:30 Moldovan reality views 5265
Care aspecte ale culturii noastre sînt apreciate peste hotare
17 october 2016, 12:30 Moldovan reality views 5265

Care aspecte ale culturii noastre sînt apreciate peste hotare

Moldova, o țară necunoscută pentru turiști, dar cu oameni primitori și cu cel mai bun vin. Anume așa este descrisă țara noastră de către cotidianul The Sunday Times.

Jurnaliștii au menționat și peisajele pitorești, beciurile de la Cricova și Mileștii Mici, tradițiile locale și mănăstirile noastre.

Cotidianul britanic a descris impresiile primului om care a ajuns în spațiu, Yuri Gagarin, după ce a vizitat Cricova încă în anul 1966.

Acesta a declarat că vinăria merită toate medaliile din lume, iar dacă nu va ajunge metal pentru ele, a dat asigurări că îl va aduce de pe alte planete.

Au mai fost menționate sărbătorile dedicate vinului, ospitalitatea localnicilor, nunțile moldovenești și festivalul merelor de la Soroca.

La final, jurnaliștii de la Sunday Times au garantat că turiștii care vor vizita Moldova vor avea parte de impresii de neuitat într-o țară mică și neobișnuită.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
258 locuitori

Reteni este un sat din cadrul comunei Branişte, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîșcani şi la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Reteni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.