10 march 2016, 15:15 Moldovan reality views 4154
Moldovean amendat în România pentru critica candidatului unionist
10 march 2016, 15:15 Moldovan reality views 4154

Moldovean amendat în România pentru critica candidatului unionist

Dmitri Mihailov, student din Republica Moldova, a fost amendat în România, pentru critica la adresa candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Despre acest lucru a scris pe rețelele de socializare cunoscutul blogger Dragoș Galbur.

Potrivit spuselor lui Mihailov, care studiază la Iași, el a venit duminică în Piața Unirii din centrul orașului, unde se desfășura evenimentul cu ocazia începerii campaniei electorale a lui Ghimpu. Dmitri Mihailov ținea în mîîini posterul cu inscripția "Unde-miliardul?", fără să scandeze nimic și să încalce în vreun fel ordinea publică.

Susținătorilor lui Ghimpu, care au fost aduși special cu trenul de la Chișinău, pentru a participa la manifestație, nu le-a plăcut protestul. Ei i-au chemat pe jandarmi, care l-au amendat pe student pentru protest neautorizat. Amenda a constituit 1.000 de lei românești (aproximativ 250 de euro).

Dmitri Mihailov și prietenii săi au apelat la ajutorul unor avocați calificați pentru a contesta în instanța de judecată decizia Poliției de aplicare a amenzii.

Keywords:

Romania , amenda , unioniști

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
112 locuitori

Ţiganca Nouă este un sat din cadrul comunei Ţiganca, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Cantemir și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 112 oameni. Satul Ţiganca Nouă a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.