10 january 2016, 12:10 Moldovan reality views 5395
28 de angajaţi ai Serviciului Vamal au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie
10 january 2016, 12:10 Moldovan reality views 5395

28 de angajaţi ai Serviciului Vamal au fost reţinuţi într-un dosar de corupţie

Douăzeci şi opt de angajaţi ai punctelor vamale Tudora şi Palanca au fost reţinuţi sub bănuiala de corupere pasivă. Este vorba despre inspectori vamali, şefi de ture, şefi de post, dar şi şeful şi adjunctul Biroului Vamal Bender. Toţi au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore şi plasaţi în izolator, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, reţinerile au avut loc ca urmare a unor percheziţii de amploare la punctele vamale Tudora şi Palanca, dar şi la domiciliile bănuiţilor. Grupurile de urmărire penală au descins, în această dimineaţă, pentru a acumula probe ce ţin de colectarea ilicită a mijloacelor băneşti de către inspectorii vamali de la persoanele care transportau produse alimentare agricole spre piaţa din Ucraina. În schimbul neefectuării controalelor vamale, inspectorii ar fi perceput taxe ilicite de la călători.

S-a depistat că banii nu s-ar fi oprit la inspectori, dar ar fi fost transmişi şefilor de tură, care, la rândul lor, îi transmiteau şefilor posturilor vamale. În cele din urmă, mijloacele colectate ar fi ajuns la şeful Biroului Vamal Bender.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele reţinute riscă până la zece ani de închisoare.

Source: www.ipn.md

Keywords:

vama , CNA , coruptie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
387 locuitori

Coşeni este un sat din cadrul comunei Negurenii Vechi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 387 de oameni. Satul Coșeni a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.