22 september 2016, 12:20 Moldovan reality views 4626
Astăzi este Ziua Mondială Fără Mașini
22 september 2016, 12:20 Moldovan reality views 4626

Astăzi este Ziua Mondială Fără Mașini

Astăzi, 22 septembrie, oameni din întreaga lume vor marca Ziua Mondială Fără Mașini. Aceștia își vor aduce aportul la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, odată ce gazele de eșapament sînt principala sursă de poluare a marilor orașe, care afectează dramatic sănătatea și contribuie semnificativ la efectul încălzirii globale.

Statisticile arată că, în lume, peste un miliard de oameni inspiră aer poluat, în special, cu monoxid de carbon și dioxid de sulf, gaze rezultate din procesele industriale. Creșterea spectaculoasă a numărului de autovehicule a dus la creșterea efectelor negative asupra planetei și implicit asupra oamenilor, potrivit Agerpres.

Astfel, pentru o zi, fiecare este îndemnat să renunțe la maşina personală şi să circule pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport public.

De menționat că, actualmente, peste 1.700 de administrații locale din 42 de țări și-au înregistrat participarea lor online și desfășoară activități ce vor încuraja găsirea unor soluții inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană.

 

Source: zugo.md

Keywords:

automobil , ecologie , aer , bicicleta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.