17 september 2016, 11:50 Moldovan reality views 3852
A fost lansată o linie fierbinte pentru încălcările din perioada electorală
17 september 2016, 11:50 Moldovan reality views 3852

A fost lansată o linie fierbinte pentru încălcările din perioada electorală

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a lansat o linie fierbinte gratuită pentru ca cetăţenii să apeleze în cazul în care au depistat încălcări admise în campania electorală, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit președintei CAPC, Galina Bostan, la linia fierbinte nu pot apela concurenții electorali. „Asistența va fi acordată în fiecare zi a săptămânii, începând de la ora 09:00 până la 19:00, de juriști cu o experiență bogată în litigiile electorale. Există trei linii telefonice la care pot apela cetățenii: 238532, 238571 și 23838. În ziua alegerilor, liniile fierbinți vor lucra de la 07:00 până la 21:00", a declarat Galina Bostan.

Potrivit Elenei Moldoveanu, redactor-coordonator la Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM), cetățenii pot anunța despre încălcările depistate în campania electorală pe site-ul anticorupţie.md. Aici, CIJM a creat o hartă a încălcărilor. Astfel, orice cetățean poate scrie despre neregulile depistate, iar la dorință își poate păstra anonimatul.

„Sesizările legate de încălcarea drepturilor electorale vor fi redirecționate la CAPC, iar celelalte sesizări vor fi trimise Comisiei Electorale Centrale (CEC) și altor instituții vizate pentru a fi examinate. Sesizările grave vor fi investigate de către o echipă a CIJM", a declarat Elena Moldoveanu.

Source: trm.md

Keywords:

alegeri , telefon

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
364 locuitori

Petrovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Petrovca a fost întemeiat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.