09 june 2016, 11:00 Moldovan reality views 6246
Salariul mediu al cetățenilor cu studii superioare a fost făcut public
09 june 2016, 11:00 Moldovan reality views 6246

Salariul mediu al cetățenilor cu studii superioare a fost făcut public

Persoanele cu studii superioare au grijă mai mare de sănătatea lor, alimentîndu-se cu produse bine alese. Potrivit datelor statistice, deținătorii diplomelor cu calificare înaltă cheltuiesc pentru alimente un pic mai mult de o treime din venituri, în timp ce acei ce au studii medii și medii-profesionale - aproape jumătate.

Conform datelor statistice, salariul mediu lunar al cetățenilor cu studii superioare este de aproape trei mii de lei. Ei cheltuiesc pentru produsele alimentare circa 1.000 de lei, 7,3 la sută din venituri − pentru medicamente, pentru studii − doar unu la sută.

Bugetul lunar al persoanelor cu studii medii speciale constituie aproape două mii de lei, ei cheltuind pentru produsele alimentare circa 40 la sută din venituri, pentru sănătate - 6 la sută, iar 2,3 la sută − pentru distracții.

Venitul persoanelor fără studii şi al acelora care nu au nici studii medii depășește puțin suma de 600 de lei. Jumătate din această sumă ei o cheltuiesc pentru produsele alimentare, 7 procente - pentru menținerea sănătății și mai puțin jumătate – pentru distracții și odihnă.

Persoanele care nu au studii cheltuiesc lunar aproape jumătate din bugetul lor pentru produse alimentare şi alcool.

Source: ru.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.