29 august 2016, 14:15 Moldovan reality views 8554
Diacov: UE susține ceea ce spune ambasadorul SUA
29 august 2016, 14:15 Moldovan reality views 8554

Diacov: UE susține ceea ce spune ambasadorul SUA

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, împărtășește opinia critică a ambasadorului SUA la Chișinău în privința unirii Republicii Moldova cu România, notează Noi.md.

Diacov se arată convins că același punct de vedere îl au toți ambasadorii statelor-membre UE de la Chișinău.

„Ceea ce spune ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, o spun toți ambasadorii statelor-membre UE, și să fiți convins că ei reflectă și punctul de vedere a guvernelor din țările respective. Ei, ca și majoritatea absolută a moldovenilor doresc ca Republica Moldova să-și consolideze statalitatea, să fie o țară democratică, prosperă și în foarte bune și prietenoase relații cu România. Nimeni nu va accepta schimbări de frontiere în această parte a Europei !", a comentat Diacov.

Într-un interviu acordat postului public de televiziune, diplomatul american a declarat că „Moldova trebuie să rămînă un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure".

Source: www.noi.md

Keywords:

Dumitru Diacov , ambasador , SUA , UE

Comments

 (1)
  • #1 arvald Reply Quote selected
    Ma bucur mult ca se abordeaza o astfel de intrebare foarte primordiala la moment si pentru viitorul apropieat al Republica Moldova.Ma refer la statutul Biroului de relatii cu Diaspora.Pe parcursul vietii am avut ocazia sa activez in organele administratiei publice de nivelul doi si central,Cancelaria de Stat.Am gustat sudoarea muncii si retrairilor peste hotarele tarii in California,anii 2004-2016.In urma experientei celor traite,Va zic cu siguranta.Diaspora constitue astazi si inca multi,multi ani inainte o "uzina",atit in plan financiar cit si in plan de perfectionare a cadrelor,care joaca si inca ar putea sa se manifeste ca un factor extrem de important intru determinarea si dezvoltarea Republicii Moldova.Membrii Diasporei sunt copiii unei singure mame-Republica Moldova.Si nu pre imi inchipui o mama care s-ar dezice de copilul sau.Chiar daca el,copilul,sa zicem in cel mai extremal caz a nimerit in puscarie.Mama tot nu sa dezice de copilul sau.In cazul dat, daca dorim sa facem un progress intru modernizarea statului Republica Moldova,Organul de lucru cu si pentru Diaspora trebue sa se afle in cadrul Ministrerului de Externe si sa fie patronat chiar de primul vice ministru.Oamenii din Diaspora trebue sa simta grija mamei nu numai cind vine acasa dar si atunci cind poate copilul are nevoe sa fie protejat si peste hotare.Chiar si cei de au dobindit cetatanii duble,au case,familii peste hotare trebuesc Tarii si  aceste intrebari trebuesc rezolvate de catre functionar publici de rang international.Asa cred si sunt sigur.Cu respect,Valeriu Arvat.arvald@att.net
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1468
Populația:
1663 locuitori

Ţareuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țareuca și Țahnăuți. Satul Țareuca este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1663 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1468.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.