19 july 2016, 14:15 Moldovan reality views 4266
Primul proiect de colectare publică de bunuri
19 july 2016, 14:15 Moldovan reality views 4266

Primul proiect de colectare publică de bunuri

În capitală a fost lansat primul proiect de colectare publică de bunuri pentru cei mai nevoiași. „Banca de haine" vine să adune haine, jucării și alte lucruri pentru oamenii social-vulnerabili.

Misiunea socială „Diaconia" a Mitropoliei Basarabiei a lansat proiectul „Banca de haine", care are drept scop promovarea solidarității și ajutorarea oamenilor nevoiași printr-un mecanism utilizat eficient în mai multe țări ale lumii.

Pentru început, în sectoarele capitalei vor fi amplasate cinci cutii special amenajate de colectare a bunurilor. Fiecare doritor va putea lăsa bunurile în una dintre aceste coșuri, ca mai apoi să ajungă la persoanele care au nevoie de ele.

Donațiile colectate vor fi adunate și triate, apoi vor fi împărțite la persoanele din întreaga țară, care au nevoie de ajutor: beneficiari ai proiectelor sociale ale „Diaconiei", persoane asistate în cadrul garderobelor sociale din parohiile Mitropoliei Basarabiei, parteneri sociali ai organizației și cazuri sociale unde este nevoie de intervenție cu donații de bunuri.

Hainele donate trebuie să fie curate și îngrijite, lucrurile și bunurile trebuie să fie în stare de a fi utilizate. Donațiile trebuie depozitate în pungi. Pot fi donate haine, încălțăminte, jucării și lenjerie de pat.

Cutiile pentru donații vor fi amplasate pe adresele:
Magazinul Linella 5, Buiucani, str. Onisifor Ghibu 7/2;
Magazinul Linella 4, Rîșcani, bd. Moscova, 10/1;
Magazinul Linella 20, Ciocana, str. Ion Dumeniuc, 12;
Magazinul Linella 36, Botanica, str. Decebal 59;
Magazinul Linella 39, Telecentru, str. Miorița 11.

Source: www.noi.md

Keywords:

haine , proiect , sărăcie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.