01 october 2012, 15:01 Moldovan reality views 16915
01 october 2012, 15:01 Moldovan reality views 16915

Care sînt principalele surse de venit ale moldovenilor?

Potrivit Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova, principalele surse de venit pentru cetăţenii țării rămîn salariile oficiale şi transferurile de la rude din străinătate. În structura generală a veniturilor acestea reprezintă, respectiv, 42,3% şi 16%.

Trebuie remarcat faptul că pentru orășeni o importanță prioritară o are salariul, care reprezintă peste 55% din venitul lor, iar în zonele rurale acest indicator este de 29%, iar principalele surse de existenţă sînt transferurile de peste hotare şi activităţile individuale în sectorul agrar. În general, salariul mediu în Moldova a crescut pe parcursul anului trecut cu 2% şi a constituit 1475 lei (circa 100 euro).

În plus, Biroul de Statistică ne informează că în structura cheltuielilor locul întîi este ocupat de produsele alimentare (42%), circa 20% revin serviciilor comunale, în timp ce pentru studii se cheltuie nu mai mult de 1%. În acest sens, pare curioasă altă informaţie făcută publică de către Banca Naţională a Moldovei. În primele nouă luni ale anului trecut importul de bijuterii în R. Moldova a crescut cu 60%. Aproximativ cu aceleași ritmuri a crescut importul de mașini și produse cosmetice de lux.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
8700 locuitori

Blijnii Hutor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Blijnii Hutor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Slobozia și la 77 km de Chișinău. Populaţia satului Blijnii Hutor alcătuia 8700 de oameni în anul 2000. Satul Blijnii Hutor a fost întemeiat în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.