01 september 2012, 12:26 Moldovan reality views 4491
01 september 2012, 12:26 Moldovan reality views 4491

Pentru vînzătorii moldoveni de miere au fost introduse noi reguli de marcare

Guvernul Moldovei a aprobat amendamentele la Regulamentul tehnic „Miere naturală”, care stabilesc cerinţe noi faţă de marcarea mierii de albine destinate comercializării.

Potrivit noilor amendamente, informaţia de pe ambalaj trebuie să conţină informaţie despre ţara de origine, greutatea acestuia, denumirea, adresa producătorului sau a vînzătorului, capacitatea energetică a produsului, anul roadei, termenii de producere etc. Condiţii aparte sînt stabilite pentru marcarea mierii destinate industriei alimentare.

Amendamentele respective au fost aprobate pentru armonizarea legislaţiei naţionale cu standardele europene şi o informare mai amplă a cumpărătorilor despre producţia realizată.

Astfel, se preconizează că implementarea noilor reguli va contribui la extinderea exportului mierii în statele Uniunii Europene.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.