01 june 2012, 15:48 Moldovan reality views 34746
01 june 2012, 15:48 Moldovan reality views 34746

În ajunul Crăciunului, Mitropolitul Vladimir a rostit un mesaj de felicitare pentru enoriaşi

Cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului, Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove Vladimir a adresat tradiţionalul mesaj de felicitare către enoriaşii creştin-ortodocşi. Mitropolitul a urat tuturor sărbători fericite alături de cei dragi şi a îndemnat creştinii să nu uite de adevărata valoare a Crăciunului: să nu transforme sărbătoarea în una a chefurilor, ci să o prăznuiască în bucurie sufletească şi deplină împăcare cu semenii.

„Peste două mii de ani privirile noastre sînt îndreptate spre ţara sfîntă, spre oraşul Betleem, spre peştera din acest oraş, unde 2000 de ani în urmă s-a născut mîntuitorul Hristos. În amintirea acestui eveniment important noi, creştinii ortodocşi, venim în locaşurile sfinte să participăm la sfînta şi dumnezeiasca liturghie pentru ca în rugăciunile noastre să-L slăvim pe micuţul Hristos şi să-L colindăm”, a menţionat mitropolitul în mesajul său de felicitare.

În acelaşi context, Întîistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova şi-a exprimat speranţa că în noul an toate faptele mari şi bineplăcute vor fi continuate, iar toate cele rele urîte vor rămîne în urmă.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.