01 may 2012, 16:05 Moldovan reality views 3893
01 may 2012, 16:05 Moldovan reality views 3893

Partidul Liberal a cerut rechemarea ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Valeri Kuzmin

Partidul Liberal a cerut rechemarea ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse la Chișinău, Valeri Kuzmin. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, într-un comentariu pe marginea incidentului din apropierea satului Pîrîta.

"Ambasadorul rus a încercat să dea vina pe un cetăţean care era mort. Kuzmin este departe de a relata adevărul despre situaţia din Moldova", a spus Mihai Ghimpu, declarând că incidentul de la Pîrîta a apărut sub influența "forțelor imperialiste".

"Cerem ca Federația Rusă să trimită alt ambasador, care să reprezinte cu adevărat poporul rus", a subliniat el.

Liderul liberalilor a subliniat că armata rusă trebuie să se retragă imediat din Transnistria, inclusiv din zona localității Vadul lui Vodă, care juridic face parte din municipiul Chișinău, condus de nepotul său, Dorin Chirtoacă.

Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1569
Populația:
2461 locuitori

Copăceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Gavrilovca, Vladimireuca, Petrovca, Evghenievca, Antonovca și Copăceni. Localitatea este aşezată pe cursul de sus al rîuleţului Ciulucul Mare, la distanța de 7 km de oraşul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2461 de oameni. Satul Copăceni a fost menționat documentar în anul 1569.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.