01 may 2012, 10:00 Moldovan reality views 3548
01 may 2012, 10:00 Moldovan reality views 3548

Mitropolia Moldovei propune un compromis pentru adoptarea legii antidiscriminare

Mitropolia Moldovei a propus un compromis pentru adoptarea contradictorii legii antidiscriminare, care a provocat nemulţumirea bisericii şi a enoriaşilor. Despre aceasta a comunicat Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove Vladimir.

„După ce am studiat proiectul legii antidiscriminare şi ne-am consultat cu preoţii şi episcopii Bisericii Ortodoxe din Moldova, am ajuns la concluzia că aceasta, în principiu, poate fi acceptată, dar cu unele rectificări. Şi anume - a scoate din lege punctul care egalează minorităţile sexuale cu oameni de orientare sexuală corectă”, a spus Mitropolitul.

Astfel, potrivit ÎPS Vladimir, Mitropolia s-a adresat Comisiei juridice parlamentare, dar şi Ministerului Justiţiei cu o serie de propuneri, în aşa mod ca „nici ei să nu fie supăraţi, dar şi să fie păstrată curăţenia credinţei”.

„Nu pot minorităţile sexuale să pretindă la egalitate cu oamenii pentru care biserica este un loc sfînt, iar Dumnezeu este o părticică din viaţa lor”, a adăugat mitropolitul.

ÎPS Vladimir a subliniat că anul 2011 a fost, pentru Mitropolia Moldovei, mai complicat decît alţi ani, deoarece conducerea ţării a promovat un şir de legi care contraveneau poziţiei oficiale a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

 

Источник: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1946
Populația:
254 locuitori

Floricica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cantemir și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 254 locuitori. Satul Floricica a fost înființat în anul 1946.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.