13 may 2016, 14:15 Moldovan reality views 6076
Agricultura ecologică va fi dezvoltată în Moldova cu suportul Cehiei
13 may 2016, 14:15 Moldovan reality views 6076

Agricultura ecologică va fi dezvoltată în Moldova cu suportul Cehiei

La începutul lunii iunie Republica Moldova va semna cu Agenția Cehă pentru Dezvoltare a un memorandum de susținere a agriculturii ecologice. În acest context la data de nouă iunie Republica Moldova va fi vizitată de către prim-ministrul Cehiei, Bohuslav Sobotka.

Detaliile vizitei prim-ministrului ceh în Moldova dar și alte aspecte ale relației bilaterale moldo-cehe în domeniul agroindustrial a fost discutate în cadrul unei întrevederi dintre Ministrului Eduard Grama cu Excelența Sa Zdeněk Krejčí, Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, care a avut loc azi, 12 mai, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Un subiect aparte în cadrul discuțiilor a constituit suportul pentru elaborarea conceptului Sistemului Informațional Automatizat "Registrul de Horticultură şi Plantații Multianuale" şi "Registrul culturilor de câmp".

Conform informației primite de la Ambasada Cehă, procesul de identificare a proiectelor spre realizare în 2017-2019, a fost inițiat deja de către Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Registrele sus-menționate ar putea fi eventual finanțate în cadrul sectorului prioritar "suportul administrației publice centrale/serviciilor publice".

Republica Cehă este unul dintre cei mai activi susținători ai parcursului european, Republica Moldova fiind una din cele cinci ţări prioritare în lume care beneficiază de asistența pentru dezvoltare oferită de Guvernul de la Praga.

Unul din proiectele importante pentru sector, implementate cu susținerea părţii cehe este Crearea și implementarea Registrului Vitivinicol al Republicii Moldova.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

Cehia , agricultura , ecologie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.