28 december 2011, 11:43 Moldovan reality views 3575
28 december 2011, 11:43 Moldovan reality views 3575

Negocierile dintre Republica Moldova și "Gazprom" au intrat în impas; contract de livrare a gazelor a fost prelungit pentru o perioadă de trei luni

Negocierile dintre Republica Moldova și compania rusă "Gazprom" au intrat în impas, dar actualul contract de livrare a gazelor naturale a fost prelungi pentru o perioadă de trei luni. O declarație în acest sens a fost făcută de prim-ministrul Vladimir Filat, care a menționat că în cadrul negocierilor de la Moscova dintre delegația moldoveană și conducerea concernului rus a fost atinsă o înțelegere de principiu privind prelungirea contractului.

Potrivit lui, prin prelungirea contractului actual pentru o perioadă de trei luni, părțile folosesc această perioadă de timp pentru ca să pregătească pentru semnare un nou contract de livrare a gazelor pe termen lung. Vladimir Filat și-a exprimat speranța că documentul respectiv și noua formulă de calculare a prețului la gaze vor permite republicii să achiziționeze "combustibil albastru" la prețuri mult mai mici, calificînd actualul cost al gazelor la nivelul de 400 dolar per mia de metri cubi, drept unul exagerat de mare.

Premierul a subliniat că anterior negocierile pentru semnarea noului contract de gaze au fost suspendate din inițiativa conducerii companiei ruse, pînă la clarificarea poziției oficiale a Chișinăului privind modelul de implementare a Pachetului Energetic III.

 

Sursa: moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
343 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.