03 september 2016, 16:36 Moldovan reality views 6013
Rusia înăspreşte controlul la importul merelor moldoveneşti
03 september 2016, 16:36 Moldovan reality views 6013

Rusia înăspreşte controlul la importul merelor moldoveneşti

Federaţia Rusă înăspreşte controlul la importul merelor cu certificate din Republica Moldova începând cu 9 martie. Aceasta pentru că suspectează că Belarusul livrează producţia din ţările UE, cu certificate moldoveneşti, a anunţat Serghei Dankert, şeful Serviciului Federal Fitosanitar Rosselhoznadzor, citat de agenţia Tass.

Potrivit şefului Serviciului sanitar rus, Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert „aceste măsuri sunt motivate de faptul că tot ce este devamat în Belarus și mai departe, în alte țări, nu mai este tranzit, ci transportare pe teritoriul Uniunii Vamale".

La începutul lunii martie, Rusia a oprit importul produselor vegetale din Liberia, Kenia și India prin Belarus. Interdicţia a fost motivată prin faptul că certificatele din aceste țări ar putea fi falsificate, iar fructele și legumele ar proveni din țările care se află în lista sancțiunilor impuse de Federația Rusă.

Source: rtr.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
114 locuitori

Vladimireuca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Vladimireuca a fost înființat în anul 1910.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.