|
Ministerul Muncii și Mitropolia Moldovei au semnat un Memorandum (Video)
Un Memorandum de colaborare privind sporirea eforturilor comune în susținerea familiei și copilului a fost semnat astăză de către Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove. Acesta va contribui la consolidarea statutului şi rolului familiei in societate, precum şi la promovarea unor politiei dc suport a familiilor în situaţie de dificultate.
Astfel, părţile se angajează să contribuie la consolidarea instituţiei familiei, valorilor maternităţii, paternităţii şi susţinerea respectării drepturilor copiilor. De asemenea, să promoveze politicile de protecţie a familiilor aflate în dificultate, familiilor nevoiaşe, copiilor orfani, bătrîni solitari şi persoane cu dizabilităţi.
"Pornind de la ideea că familia este mediul natural şi optim pentru creşterea şi bunăstarea copilului, îmi exprim convingerea că există un marc potenţial de colaborare dintre biserică şi stat, în susţinerea şi întărirea bazelor instituţiei familiei, creşterea rolului familiei în societate şi tradiţiilor moral creştine", a declarat ministrul Stela Grigoraş.
Potrivit ei, urmează „o nouă etapă care să aibă și niște valori și verticalitate creștină, să ofere un suport mai bun pentru susținerea familiilor. Biserica, împreună cu asistența socială, ar putea să antreneze mai multe persoane pentru susținerea familiilor și copiilor. Apreciem intenția de a uni eforturile pentru părinții și copiii care nu pot aștepta și au nevoie de un suport".
La rândul său, mitropolitul Vladimir a menționat că familia este foarte apropiată de biserică care întotdeuna are grijă de părinți și copii. „Noi întotdeauna le dăm un sfat părinților ca să-și educe copii corect și să aibă grijă de cei mici. Acest memorandul va consolida eforturile bisericii și a statului", a subliniat mitropolitul.
Memorandumul de colaborare include câteva direcţii cheie de activitate: consolidarea instituţiei familiei şi asigurarea bunăstării copiilor prin aplicarea unui model national de practici în toate sectoarele, mobilizarea resurselor umane şi financiare în susţinerea familiilor în dificultate, dezvoltarea voluntariatului pentru ajutorarea copiilor, a persoanelor în etate şi a persoanelor eu dizabilităţi. Totodată, memorandumul va sprijini dezvoltarea unei reţele de servicii sociale pe lângă bisericile şi mănăstirile din Moldova care vor 11 axate pe consolidarea familiilor în depăşirea situaţiilor de risc.
Documentul este încheiat pentru o perioadă de trei ani. Acesta va permite extinderea posibilităţilor de intervenţie şi susţinerea familiei şi copilului în comunitate şi la atingerea obiectivelor prevăzute în Strategia MMPSF privind protecţia copilului (2014-2020).
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1910
- Populația:
- 789 locuitori
Plopi este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexandrovca, Hîrtop, Taraclia și Plopi. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 789 de oameni. Satul Plopi a fost înființat în anul 1910.
Comments
(1)