23 february 2016, 17:02 Moldovan reality views 4895
Salvatorii au dat examenele (Foto)
23 february 2016, 17:02 Moldovan reality views 4895

Salvatorii au dat examenele (Foto)

Zece angajaţi ai Serviciului Protecţie Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) al MAI au susţinut astăzi un examen la înălţime. Salvatorii Detaşamentului Căutare Salvare nr.1 din municipiul Chişinău au parcurs mai multe etape pentru a fi admişi la misiuni de salvare. Noii alpinişti au demonstrat performanţe după ce pe parcursul a șapte zile au trecut un curs iniţial de instruire în domeniu.

Potrivit SPCSE, cursanţii au fost puşi la încercare în cel puţin patru probe pentru a primi calificarea de salvatori alpinişti.

Specialiştii au efectuat operaţiuni de salvare a sinistraţilor din fântână, salvarea persoanei de la înălţime în poziţie orizontală prin intermediul brancardei, salvarea sinistratului cu ajutorul guseului de salvare, dar şi coborârea de la înălţime prin depăşirea unui obstacol.

Examenul susţinut de tinerii alpinişti, oferă posibilitatea acestora de a participa în misiuni de salvare la înălţime, dar şi efectuarea misiunilor în recuperarea sinistraţilor de la adâncime.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale desfăşoară misiuni de recuperare a victimelor în urma prăbuşirii acestora în şantiere, fântâni sau în caz de blocare a persoanelor la înălţimi. Pe parcursul anului 2015 salvatorii din Republica Moldova au efectuat 50 operaţiuni de salvare a oamenilor de la înălţime şi recuperarea sinistraţilor din fântâni. În total pentru misiuni de salvare sunt pregătiţi 79 de salvatori alpinişti.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

salvatori , examen , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1492
Populația:
476 locuitori

Bursuc este un sat din cadrul comunei Japca, raionul Floreşti. Localitatea se află la o distanţă de 70 km de oraşul Florești şi la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1492.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.