22 december 2011, 15:23 Moldovan reality views 3738
22 december 2011, 15:23 Moldovan reality views 3738

PCRM cedează: consilierii revin la şedinţele CMC

Consilierii comunişti din Consiliul municipal Chișinău renunţă la boicot şi spun că vor participa la şedinţele acestuia.

Preşedintele fracţiunii PCRM în CMC, Boris Golovin, a declarat că nu va condiţiona aprobarea proiectelor de pe ordinea de zi. Asta în pofida refuzului primarului general Dorin Chirtoacă de a discuta chestiunea privind ridicarea mandatelor a trei consilieri.

Potrivit lui Golovin, fracţiunea va aştepta decizia Curţii de Apel Chișinău din 19 decembrie, care va decide dacă PCRM a ridicat legal sau nu mandatele celor trei foşti comunişti la una din şedinţele anterioare. Totodată, acesta spune că primarul Dorin Chirtoacă ar fi făcut presiuni asupra judecătorilor pentru a amîna, de mai multe ori, examinarea problemei la Curţii de Apel. “Nu am văzut nici un document semnat de primar în adresa judecătorilor, dar însuşi faptul că soţia unuia din judecători lucrează în Primăria Chișinău, ne pune în gardă”, a remarcat Golovin.

Cît priveşte bugetul municipal pentru 2012, preşedintele fracţiunii comuniştilor a menţionat că proiectul nu poate fi examinat în şedinţa de mîine, deoarece nu a fost discutat în comisiile de profil şi nu are avizele necesare.

Anterior, fracţiunea PCRM a refuzat să se convoace în şedinţa Consiliului municipal şi să voteze un proiect privind contractarea împrumutului de la Banca Europeană de Reconstrucţii şi Dezvoltare, condiţionînd cu ridicarea mandatelor de consilieri a trei colegi. În cazul acesta, PCRM ar obţine majoritatea în CMC.

 

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
943 locuitori

Brînzenii Noi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Brînzenii Vechi și Brînzenii Noi. Localitatea este situată la distanța de 36 km de orașul Telenești şi la 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 943 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1898.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.