22 december 2011, 11:31 Moldovan reality views 3778
22 december 2011, 11:31 Moldovan reality views 3778

Philip Remler: În ultimii patru ani nu s-a reușit să se obțină rezultate semnificative în procesul de reglementare transnistreană

În ultimii patru ani nu s-a reuşit să se obţină rezultate semnificative în procesul de reglementare transnistreană. O declaraţie în acest sens a fost făcută în cadrul întrevederii de la Tiraspol cu liderul transnistrean, de şeful misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, Philip Remler, care îşi încheie mandatul diplomatic.

"Fiecare parte are o poziţie de start. În opinia mea, pînă în prezent nu a fost un impuls suficient pentru a se avansa de pe aceste poziţii de start. Eu cred că acest lucru ar putea fi soluţionat cu ajutorul negocierilor", a spus şeful misiunii OSCE, adăugînd că "în Moldova mai de doi ani nu poate fi ales preşedintele. Din cauza situaţiei politice instabile de la Chișinău, pînă în prezent nu pot fi găsite soluţii pentru problemele care îi neliniştesc pe locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului. Nici situaţia în procesul de reglementare nu este mai bună".

Totodată, Philip Remler şi liderul Transnistriei au exprimat opinii diferite în ceea ce priveşte „diplomaţia fotbalului” promovată de prim-ministrul Moldovei, Vladimir Filat.

"Am să vă spun că noi am fost mereu gata de muncă. Haideţi să nu intrăm adînc în istorie şi să discutăm despre toate actele semnate. Numai să ne amintim de promisiunile premierului Moldovei, Vlad Filat, şi aici nu există nicio mişcare. Noi am înţeles că în unele momente problemele politicii şi economiei ar trebui să fie limitate. Noi am făcut tot ceea ce am promis. Ei, însă, nimic nu au făcut, invocînd alegerile, alte motive. Eu am spus acest lucru pentru ca să vă reamintesc, că noi suntem părţi cu drepturi egale. Cînd ei în Moldova vor înţelege că egalitatea în drepturi este o prioritate absolută, atunci totul va merge cum trebuie", a declarat Igor Smirnov.

 

Sursa:  moldnews.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.