17 february 2016, 14:34 Moldovan reality views 5178
Iohannis: Așteptăm primii pași concreți din partea Chișinăului
17 february 2016, 14:34 Moldovan reality views 5178

Iohannis: Așteptăm primii pași concreți din partea Chișinăului

România va acorda Republicii Moldova prima tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro promis, după ce vor fi înregistrate primele rezultate pe calea reformelor. Declarația aparține președintelui României, Klaus Iohannis, și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe susținute în comun cu președintele Nicolae Timofti.

Șeful statului român a reiterat condițiile în care guvernul de la Chișinău va putea beneficia de acest împrumut. „Moldova are acum un nou guvern, un prim-ministru, pe care l-am întîlnit și care mi se pare hotărît să pună în practică ce a promis. Așteptăm primii pași concreți pe calea reformelor, după care, fără îndoială, vom putea să purcedem la acordarea primei tranșe. Este vorba de condiții care țin de buna guvernanță bancară, de independența justiției, de aprobarea unui așa-numit roadmap cu FMI. Cred că noul guvern are tot interesul pentru a începe rapid aceste reforme", a remarcat Klaus Iohannis.

Demnitarul român a menționat că rezoluția adoptată recent de miniștrii de externe ai UE privind Republica Moldova conține aceleași recomandări pe care le are și Bucureștiul față de țara noastră.

„Miniștrii europeni de externe au confirmat că evaluarea noastră asupra situației din Republica Moldova este una corectă. Am toată convingerea că nu vom merge în Moldova să discutăm pe mai multe voci, ci vom merge și vom discuta aceleași lucruri, care, în definitiv, sînt importante nu pentru noi. Respectarea acestor principii va duce la o integrare europeană avansată și la bunăstarea cetățenilor moldoveni", a declarat Klaus Iohannis.

Precizăm că președinții României și Republicii Moldova au avut astăzi o întrevedere la București.

Source: www.noi.md

Comments

 (1)
  • #1 evgenii Reply Quote selected
    Врэжмашул цэрий че есте ел.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1469
Populația:
5542 locuitori

Puhoi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Puhoi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ialoveni și la 50 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5542 de oameni. Puhoi a fost menționat documentar în anul 1469.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.