16 february 2016, 10:10 Moldovan reality views 5606
Miniștrii de Externe ai UE au adoptat rezoluția de susţinere a Republicii Moldova (Doc)
16 february 2016, 10:10 Moldovan reality views 5606

Miniștrii de Externe ai UE au adoptat rezoluția de susţinere a Republicii Moldova (Doc)

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene au adoptat astăzi rezoluția de susţinere a Republicii Moldova. Consiliul Europei și-a reafirmat angajamentul de a consolida asocierea politică și integrarea economică între Uniunea Europeană și Repulica Moldova, potrivit unui comunicat publicat pe consilium.europa.eu.

În comunicatul oficial se menționează că Europa urmărește cu atenție situația din țara noastră și îndeamnă autoritățile și societatea la un dialog constructiv.

Miniștrii de Externe ai Uniunii Europene îndeamnă Guvernul de la Chișinău să urgenteze reformarea sistemului justiţiei, dar şi crearea mediului favorabil pentru investitori.

Oficialii europeni cer şi asigurarea independenței Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare şi a Băncii Centrale.

Totodată, membrii Consiliului Europeii cer Chișinăului continuarea investigării fraudei în sistemul bancar şi recuperarea fondurilor dispărute.

De asemenea, miniştrii de Externe ai UE salută intenţia autorităţilor de a începe cât mai repede negocierile cu Fondul Monetar Internaţional pentru reluarea finanţării externe.

 

Council conclusions on the Republic of Moldova

Source: www.publika.md

Keywords:

rezoluție , UE , ministru , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.