20 december 2011, 09:32 Moldovan reality views 3378
20 december 2011, 09:32 Moldovan reality views 3378

Mizsei: transnistrenii au manifestat un uimitor sentiment al demnităţii

Fostul reprezentant special al UE în Moldova, Kalman Mizsei, a comentat pe Facebook rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale în republica nerecunoscută.

"Observăm un moment democratic important în Transnistria ... Aş dori ca toţi locuitorii Transnistriei să aibă şansa de a face o alegere reală, liberă şi corectă pe 25 decembrie şi oricine ar cîştiga, oamenii se pot mîndri de procesul electoral", a scris Mizsei, citat de "Novîi Reghion".

"Întreaga lume democratică ar trebui să ia în seamă acest fapt. Am văzut o jumătate de milion de oameni blocaţi într-un dezastru geopolitic care durează ultimele două decenii. Acum, ei merită şansă de a alege în mod liber între cei doi candidaţi. Întotdeauna dispoziţia poate fi stricată cu veşti proaste, atunci cînd avem şi de cele bune. Putem spera la cel puţin o veste bună – libera alegere a oamenilor de pe malul stîng al Nistrului. Şi ei şi-au demonstrat sentimentul uimitor al stimei de sine în acest proces, şi aceasta este o altă veste bună. De aceea, mă bucur pentru ei", scrie pe Facebook Mizsei.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.