02 march 2016, 12:26 Moldovan reality views 4704
Pompierii reiau campania de prevenire a incendiilor
02 march 2016, 12:26 Moldovan reality views 4704

Pompierii reiau campania de prevenire a incendiilor

Pompierii reiau campania de informare cu privire la pericolele provocate de focul lăsat fără supraveghere şi sistemele improvizate de încălzire. Decizia a fost luată în urma tragediilor care s-au produs în lanţ în ultima vreme. De asemenea, Serviciul Situaţii Excepţionale a anunţat că va intensifica verificările în locuinţe, pentru a preveni alte incidente.

Potrivit pompierilor, cele mai multe incendii au loc din cauza imprudenței în timpul fumatului şi ca urmare a exploatării necorespunzătoare a sobelor şi a sistemelor de ventilare.

Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au anunţat că vor intensifica acțiunile de prevenire a incendiilor şi îndeamnă cetăţenii să respecte recomandările salvatorilor.

„De la începutul sezonului rece au fost instruite circa 90 de mii de persoane din toate satele unde au mers pompierii, locatarii a 38 de mii de case de locuit", a declarat Liliana Pușcașu, ofițer de presă SPCSE.

În această iarnă, în ţară au avut loc 431 de incendii, soldate cu 70 de morţi, inclusiv cinci copii. Doar luna trecută s-au produs 165 de astfel de cazuri, iar 31 de oameni au murit în flăcări.

Source: trm.md

Keywords:

incendiu , campania , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.