20 january 2016, 11:33 Moldovan reality views 3980
Ce propune Ministerul Agriculturii pentru a proteja firmele moldoveneşti
20 january 2016, 11:33 Moldovan reality views 3980

Ce propune Ministerul Agriculturii pentru a proteja firmele moldoveneşti

Ministerul Agriculturii a stabilit un plan de măsuri care să protejeze piaţa internă de produsele de origine animală importate din Ucraina.

Asta după ce Asociaţiile de producători s-au plâns că importurile masive din ţara vecină îi vor afecta, iar mulţi dintre ai ar putea să-şi închidă afacerile.

Reprezentanţii Ministerului îşi propun să elaboreze un proiect de lege privind etichetarea produselor. Potrivit acestuia, pe ambalaje trebuie să fie obligatoriu informaţii în limba română, iar mărimea caracterelor să fie cu o treime mai mare faţă de cel al altor limbi.

Un alt punct prevede excluderea stickerelor, ceea ce înseamnă că denumirea şi toată informaţia despre conţinutul produsului trebuie să fie tipărită pe ambalajul original. O altă măsură este înăsprirea controalelor la frontieră a produselor ucrainene.

De asemenea, ar urma să fie introdusă şi o taxă de import pentru mărfurile din ţara vecină. De la începutul anului, 35 de companii ucrainene, specializate în fabricarea produselor din carne şi lacate, au primit dreptul de a livra produse în Moldova. Anul trecut, doar trei companii erau autorizate.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.