15 january 2016, 15:48 Moldovan reality views 5917
Soluţiile moldovenilor pentru a face economii
15 january 2016, 15:48 Moldovan reality views 5917

Soluţiile moldovenilor pentru a face economii

Moldovenii găsesc, în ultimii ani, tot mai multe modalităţi pentru a-şi reduce costurile de întreţinere a locuinţei. Cei mai mulţi au învăţat să facă economii la consumul de energie termică şi electrică.

Un studiu realizat de Magenta Consulting arată că printre măsurile luate de moldoveni se numără schimbarea geamurilor, dar şi utilizarea tot mai frecventă a becurilor LED sau economice.

Potrivit sondajului, 51 la sută dintre cei intervievaţi au spus că, în ultimii ani, au înlocuit geamurile vechi și simple cu termopane. Iar 48 la sută au decis să opteze pentru becuri economice în locul celor cu incandescență.

Studiul mai arată, că aproape fiecare al treilea moldovean și-a izolat termic locuințele pe exterior, iar fiecare al cincilea pe interior.

De asemenea, potrivit studiului, cei mai mulţi moldoveni au declarat că dispun lunar de cel mult 1.270 de lei pentru încălzirea locuinţei.

Studiul a fost realizat de Magenta Consulting în perioada septembrie-octombrie 2015, iar marja de eroare este de plus-minus 3 la sută.

Source: www.publika.md

Keywords:

moldovenii , apartament , casa , preţ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1776 locuitori

Găleşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Găleşti și Găleştii Noi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 46 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1776 de oameni. Satul Gălești a fost menționat documentar în anul 1528 cu denumirea Tutoveni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.