15 december 2011, 12:23 Moldovan reality views 8110
15 december 2011, 12:23 Moldovan reality views 8110

Presa din România este ingrijorată de soarta lui John Onoje

Presa din România este ingrijorată de soarta lui John Onoje. Astfel, Jurnalul.ro işi manifestă grija pentru africanul, care a fugit de războiul civil din Sierra Leone, acum 12 ani şi s-a refugiat în Republica Moldova, a protestat în stradă că nu are drept de vot, iar după ce a devenit cetăţean moldovean a început să militeze pentru unirea cu România.

John Onoje vinde ziare în Piaţa Centrală din Chișinău, iar în timpul liber agită spiritele. De 1 Decembrie mărşăluia pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Chișinău înfăşurat în steagul României.

La presiunile sale, mediatizate şi de presă, a reuşit în cele din urmă să devină cetăţean al Republicii Moldova cu acte în regulă. John Onoje este acum un cetăţean implicat politic. Vrea să devină preşedintele Moldovei. A efectuat în acest scop chiar şi vizita medicală obligatorie, însă nu a reuşit să strîngă voturile necesare pentru a candida.

Zilele trecute, într-o emisiune la PublikaTV, preşedintele Partidului Social Democrat din Moldova, Victor Şelin, se arăta indignat că Onoje a obţinut cetăţenia şi afirma că moldo-africanul este un pericol la adresa statalităţii! Social democraţii spun că vor face tot posibilul pentru a-i retrage cetăţenia lui Onoje, care deja este poreclit de simpatizanţii săi "Obama de Moldova".

Această declaraţie este pe larg comentată în presa pro-liberală din Moldova, iar de la un timp tema este preluată şi de presa din România. De ce oare? 

Comments

 (1)
  • #1 AILEKCAHDP Reply Quote selected
    Что для него родина??? Для чего он бежал со своей родины раз он такой патриот! Пусть румыния дает ему румынское гражданство раз она так обеспокоена  за его судьбу а он уедет завтра в Брюсель и назовет ее новой родиной! Клоуны
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
514 locuitori

Socoleni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Anenii Noi și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 locuitori. Satul Socoleni a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.