|
Sînt numiți în funcție încă șase ambasadori ai R.Moldova
Președintele Nicolae Timofti a semnat decretele de numire în funcție a încă șase ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba despre Ambasadorii Extraordinari şi Plenipotenţiari ai Republicii Moldova în Federația Rusă, Israel, Lituania, Letonia, China, dar și reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.
Vedeți mai jos detalii despre experiențele acestora:
Dumitru Braghiş – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Federaţia Rusă
Prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 1999-2001, prim-viceministru în cadrul ministerului Economiei din 1997 până în 1999. Studii: Institutul Politehnic Chişinău, Facultatea de Energetică, specialitatea– inginer-electrician. Doctor în economie.
Gabriela Moraru – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Statul Israel
Diplomat de carieră. Până la numirea în funcţia de ambasador a fost şef de Cabinet în cadrul MAEIE. În perioada 2011-2014 a fost consilier la Ambasada Republicii Moldova în Estonia. Anterior a deţinut funcţia de şef al Protocolului Diplomatic de Stat (MAEIE). Activează în Ministerul de Externe din 1996. Licenţiată în relaţii internaţionale.
Valeriu Frija – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Lituania
Diplomat de carieră. În perioada 2010-2013 a fost consilier la ambasada Republicii Moldova în Germania. Activează în cadrul MAEIE din 1992. Licenţiat în drept.
Eugen Revenco – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Letonia
Diplomat de carieră. În perioada 2013 – 2014 a fost consilier al Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova. Începând cu anul 2007 a activat în cadrul Asociaţiei pentru Politică Externă. Din anul 1997 până în 2006 a deţinut diverse funcţii în cadrul Ministerului de Externe. Deţine diplomă de master în drept european.
Aureliu Ciocoi – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Republica Populară Chineză
Diplomat de carieră. Fost ambasador al Republicii Moldova în Germania (2010 - 2015). În cadrul aceleiaşi ambasade a deţinut anterior funcţia de însărcinat cu afaceri şi consilier. Activează în Ministerul de Externe din 1996. Licenţiat în relaţii internaţionale.
Corina Călugăru – ambasador, Reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei
Diplomat de carieră. Până la numirea în funcţia de ambasador a fost şef al Direcţiei Afaceri Globale și Drepturile Omului din cadrul MAEIE. În perioada 2007-2010 a fost secretar I, ulterior consilier la Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva. Activează în Ministerul de Externe din noiembrie 2004. Licenţiată în economie şi drept, magistru în drept.
Realitatea.md amintește că anterior, șeful statului a semnat decretele de numire în funcție a cinci ambasadori ai Republicii Moldova. Este vorba despre ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari în Republica Franceză, România, Republica Federală Germania, Regatul Suediei și Ucraina.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populația:
- 79 locuitori
Pobeda este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 76 km de Chișinău. Populaţia satului Pobeda alcătuia 79 oameni în anul 2000. atul Pobeda a fost înființat la începutul secolului XX.
Comments
(0)