16 october 2015, 17:47 Moldovan reality views 9474
Studenții și tinerii din Republica Moldova au condamnat declarațiile unioniștilor
16 october 2015, 17:47 Moldovan reality views 9474

Studenții și tinerii din Republica Moldova au condamnat declarațiile unioniștilor

Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului din Moldova (UNSTM) și-a exprimat indignarea în legătură cu acțiunile și cererile mișcării unioniste Tinerii Moldovei.

Studenții și tinerii "le atrag atenția organelor competente asupra retoricii antistatale a unioniștilor Tinerii Moldovei".

"În loc să fie preocupați de problemele importante de dezvoltare a tineretului, elaborării propunerilor pentru îmbunătățirea învățămîntului și dezvoltării educației fizice și sportive a tineretului " mișcarea tinerilor unioniști Tinerii Moldovei este preocupată de chestiunile "interconectării sistemelor energetice și introducerea unui sistem unic de securitate a Republicii Moldova și România" și de "desfășurarea activității Departamentului Național Anticorupție din România", precum și de "reformarea sistemului bancar și introducerea leului românesc în Moldova în calitate de monedă națională"? Ajungem, prin urmare, la concluzia că Tinerii Moldovei nu sînt o organizație de tineret, ci o comisie internațională", se spune în comunicatul citat.

Uniunea le-a cerut unioniștilor "să-și tempereze zelul și nu fie preocupați de chestiunile adulților, pentru care nu au competențele necesare".

Mișcarea Tinerii Moldovei le-a propus în mod repetat autorităților RM să rezolve problemele Moldovei prin unirea cu România.

Uniunea Naţională a Studenţilor şi Tineretului RM a fost constituită la 15 august 2000 și numără aproximativ 20 de mii de membri, are reprezentanțe în toate instituțiile superioare din țară și este considerată una dintre cele mai mari organizații de tineret din RM.

Source: www.infotag.md

Keywords:

unire , tineret , studenţi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1645
Populația:
1953 locuitori

Stolniceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Stolniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Hîncești și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1953 de oameni. Satul Stolniceni a fost menționat documentar în anul 1645.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.