14 october 2015, 14:00 Moldovan reality views 6032
Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a fost demis
14 october 2015, 14:00 Moldovan reality views 6032

Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale a fost demis

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au votat astăzi demiterea din funcția de vicepreședinte a Comisiei a lui Ștefan Urîtu, pentru acțiuni incompatibile cu statutul de membru permanent al CEC, informează MOLDPRES.

Decizia de revocare a lui Ștefan Urîtu din funcția de vicepreședinte a fost luată după ce acesta a făcut declarații publice și politice precum că alegerile parlamentare, dar și cele locale au fost fraudate.

Conducerea CEC a declarat că "instituția este una independentă și apolitică, iar membrii acesteia, la intrarea în funcție, depun jurămîntul să nu facă declarații politice sau alte acțiuni de acest gen".

Urîtu va activa în continuare în calitate de membru al CEC.

Decizia a fost susținută de șapte membri din cei opt prezenți la ședință.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

CEC , demisie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.