10 october 2015, 09:40 Moldovan reality views 6324
Viceministru: Moldova procură gaz rusesc la un preţ foarte avantajos
10 october 2015, 09:40 Moldovan reality views 6324

Viceministru: Moldova procură gaz rusesc la un preţ foarte avantajos

Guvernul negociază cu Gazprom prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale şi pentru anul 2016. Ministerul Economiei anunţă că acest acord ar putea fi semnat până în noiembrie.

Moldova procură în prezent gaz natural din Rusia la un preţ foarte avantajos, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă viceministrul Economiei, Valeriu Triboi.

Viceministrul a menţionat că în prezent partea moldovenească poartă negocieri cu compania rusă Gazprom pentru prelungirea contractului de livrare a gazului pentru anul 2016.

„Suntem în negocieri. Este important pentru Moldova ca să aibă un preţ avantajos. În prezent pentru o mie de metri cubi de gaze ruseşti noi plătim 204 dolari. Este un preţ foarte avantajos", a declarat Triboi.

Vicemnistrul a menţionat că Moldova are şanse reale să semneze până la finele lunii noiembrie un acord de prelungire a contractului cu Gazprom şi pentru anul 2016.

Potrivit datelor Ministerului Economiei, în prezent datoria Moldovagaz faţă de Gazprom se ridică la 780 milioane de dolari, fără stânga Nistrului.

 

Source: sputnik.md

Keywords:

gaz , preţ , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.