29 september 2015, 10:18 Moldovan reality views 9599
50 de sate din Republica Moldova au rămas cu o populație mai mică de 40 de oameni
29 september 2015, 10:18 Moldovan reality views 9599

50 de sate din Republica Moldova au rămas cu o populație mai mică de 40 de oameni

Statisticile reci, oficiale, arată că peste 50 de sate din Republica Moldova au rămas cu o populație mai mică de 40 de oameni. Printre satele care mor e și Batîc, din comuna Geamăna, raionul Anenii Noi, care are oficial 17 locuitori, iar în realitate doar 11, majoritatea bătrâni.

Ca să ajungi la Batîc, îți trebuie, mai degrabă, o mașină de teren. De la şoseaua din satul învecinat Ciobanovca sunt puțin peste doi kilometri de drum de țară care n-a văzut vreodată prundișul. În sat majoritatea caselor au fost abandonate, nu mai este nici magazin, nici poștă, nici punct medical. Despre apă sau canalizare este și ridicol să mai pomeneşti... Cum își duc traiul de zi cu zi locuitorii acestui sat muribund și ce soluții văd specialiștii pentru astfel de localități?

Source: provincial.md

Keywords:

sat , Moldova , populatia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
1727 locuitori

Pîrjota este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pîrjota este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1727 de oameni. Satul Pîrjota a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.