|
A fost lansată Asociaţia Parcurilor Industriale din Republica Moldova
Administratorii celor nouă Parcuri Industriale din Republica Moldova s-au reunit astăzi într-o şedinţă, în cadrul căreia a fost lansată Asociația Parcurilor Industriale din Moldova (APIM), informează MOLDPRES.
Prezent la eveniment, viceministrul în exercițiu al Economiei Tudor Copaci a subliniat că instituirea Asociației Parcurilor Industriale din Moldova va facilita, impulsiona și armoniza activitatea Parcurilor Industriale, asigurînd astfel creșterea uniformă și echilibrată a sectorului industrial și economic al țării.
"Rezultatele obținute în ultimii ani de Parcurile Industriale au demonstrat că politica de dezvoltare economică a Republicii Moldova pe baza regenerării și valorificării potențialului ei industrial este una eficientă. Iar pentru a susține această dinamică, Ministerul Economiei a optat pentru crearea Asociației PI, principalele obiective ale căreia sînt promovarea intereselor parcurilor și atragerea investițiilor", a spus viceministrul.
Potrivit obiectivelor, APIM va deveni principala platformă de comunicare și colaborare dintre Parcurile Industriale și instituțiile statului pentru atragerea investiţiilor străine, accesarea fondurilor europene, ajustarea cadrului normativ și dezvoltarea parcurilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova. La rîndul său, Ministerul Economiei, în calitate de autoritate de reglementare, va stimula participarea parcurilor la misiunile economice interne, externe şi la evenimentele de promovare, devenind un barometru prin intermediul căruia ME își va verifica politicile în domeniul PI şi le va conforma cît mai rapid la realități.
Vitalie Vrabie, directorul întreprinderii administratoare a PI Tracom din mun. Chișinău a menţionat că inițiativa creării acestei platforme asociative a pornit de la necesitatea modernizării parcurilor și deschiderii altor noi, pe baza uzinelor nefuncționale, stabilirii parteneriatelor, promovării exporturilor.
În context, directorul întreprinderii administratoare a PI Răut din mun. Bălți, Anatolie Munteanu, a afirmat că Parcurile Industriale au o rezervă de creștere și, pentru valorificarea acesteia, e nevoie de mai mult suport. "Deși unele Parcuri industriale au atins cifrele planificate în studiile de fezabilitate, altele încă mai sînt la etapa de dezvoltare. Pentru a asigura o dezvoltare uniformă a parcurilor industriale avem nevoie de suport instituțional", a conchis sursa citată.
La final participanții au aprobat statutul Asociației și regulamentul ei, au ales Consiliul Administrativ, președintele și cenzorul APIM. De asemenea, a fost aprobat planul de activităţi al APIM pentru a doua jumătate a anului 2015.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- Слово о Личности с большой буквы. О педагоге-новаторе Михаиле Щетинине
- Щенячая терапия (Видео)
- Взрослые учат животных, а дети их просто любят (Фото)
- Более ста молодых людей приняли участие в Чистых играх в заповеднике Старый Оргеев ©
- Овес - эликсир жизни
- Женщина спасла льва до того, как он ушёл с этого мира и он трогательно попрощался с ней
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1928
- Populația:
- 517 locuitori
Doibani II este un sat din cadrul comunei Doibani I, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Populaţia satului Doibani II alcătuia 517 oameni în anul 2011. Satul Doibani II a fost întemeiat în anul 1928.
Comments
(0)