|
Mărci poștale în stil național (FOTO,VIDEO)
În data de 24 iunie, Poșta Moldovei a pus în circulație două mărci poștale în stil tradițional, "Ia – element al portului național", informează Noi.md.
Pe ambele mărci se regăsesc iile naționale, una care datează din secolul XX, iar alta – din anul 1925. Designerul acestor mărci poștale este realizat de Alexandr Korneinko, într-un tiraj de 250 mii de exemplare fiecare, iar prețul acesta este de 1, 75 și 11 lei.
Aceste mărci au fost emise la inițiativa Muzeului Național de Etnografie și istorie naturală, pe care sunt reprezentate două ii din patrimoniul muzeului.
La fel, au fost puse în circulație astăzi, 300 de plicuri „Prima zi de emisie", autorul cărora este Maria Maximenco. Pe ceste plicuri la fel sunt întîlnite imagini a portului național.
Î.S. „Poșta Moldovei" se află în strînsă colaborare cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, îar pînă în prezent au fost emise la inițiativa muzeului șase serii de mărci poștale , care inclus 17 mărci, cinci plicuri cu marcă fixă, șase cărți poștale.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1483
- Populația:
- 1211 locuitori
Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.
Comments
(0)