06 april 2015, 12:00 Moldovan reality views 7662
Polițiștii de frontieră au depistat pașapoarte moldovenești falsificate
Photo: vzglead.md
06 april 2015, 12:00 Moldovan reality views 7662

Polițiștii de frontieră au depistat pașapoarte moldovenești falsificate

În mai puțin de 24 de ore, angajații Poliției de Frontieră au depistat în timpul controlului trecerii frontierei de stat opt documente falsificate, dintre care: două pașapoarte, două permise de conducere și patru asigurări auto Cartea Verde.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, inspectorii controlului de frontieră din cadrul punctului de trecere Palanca au identificat doi cetățeni moldoveni, care au prezentat printre documentele de călătorie, permise de conducere cu semne de falsificare. Urmare a verificării amănunțite, uzul de fals a fost confirmat atât la permisul moldovenesc, prezentat de un tânăr de 23 de ani, din Căușeni, care conducea un Volkswagen, cât și la permisul, eliberat de autoritățile din Noua Zeelandă, prezentat de locuitorul orașului Chișinău de 52 de ani, aflat la volanul unui VAZ21083.

În punctele de trecere Vălcineț și Otaci, polițiștii de frontieră au depistate pașapoarte moldovenești falsificate. În primul caz, pe sensul de ieșire din țară cu trenul Chișinău-Moscova, a fost legitimată în baza pașaportului național o locuitoare a orașului Bălți, în vârstă de 60 de ani. În cadrul controlului de rigoare, inspectorul de frontieră a observat elemente ce indică falsificarea documentului de călătorie și anume, rebroșarea pașaportului cu folosirea unui alt tip de ață decât cea originală. Același tertip a fost folosit și în pașaportul prezentat la control de un tânăr de 19 ani din raionul Râșcani. Persoanelor în cauză nu le-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Asigurările auto Cartea Verde falsificate au constituit motiv de cercetare a patru șoferi. Documentele au fost depistate în punctele de trecere Otaci, Leușeni și Giurgiulești-Galați.

În toate cazurile, cercetările sunt continuate de angajații Poliției de Frontieră, documentele contrafăcute au fost ridicate și transmise spre expertiză.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.