Record culinar la Chişinău: moldovenii au preparat cea mai mare mămăligă din lume
Bucătarii moldoveni au stabilit un record culinar. În timp de cîteva ore, ei au preparat o mămăligă gigant cu tocăniţă, cîrnăţei şi legume pentru 2000 de porţii. Pentru a stabili recordul, bucătarii au folosit cîteva sute de kg de produse. “Pentru tocăniţa din cîrnăţei sau folosit 100 kg de ceapă, 100 kg de ardei graşi, 5 kg de boia din ardei graşi, 30 de litri de ulei, 2000 de bucăţi de cîrnăţei şi 5 kg de condimente. Pentru mămăligă s-a folosit 35 kg de făină, 4 kg de unt şi 3 kg de ulei”, a menţionat culinarul proiectului, Galina Pălitu. Potrivit ei, toţi cei care au participat speră că performanţa lor va fi inclusă în Cartea Recordurilor Guinness.
Cele 2000 de porţii de mămăligă cu tocăniţă, cîrnăţei şi legume le-au fost împărţite oaspeţilor veniţi cu mic şi mare la Centrul Expoziţional ”Moldexpo”, pentru a participa la Campionatul Gastronomic Internaţional. Tot la ”Moldexpo”, pînă pe 4 noiembrie, vizitatorii au ocazia să urmărească spectacole gastronomice, oferite de aproape 100 de bucătari din 16 ţări ale lumii.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1854
- Populația:
- 479 locuitori
Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.
Comments
(0)