25 february 2015, 14:27 Moldovan reality views 7179
David Cameron: Occidentul trebuie să împiedice Rusia să destabilizeze Republica Moldova
25 february 2015, 14:27 Moldovan reality views 7179

David Cameron: Occidentul trebuie să împiedice Rusia să destabilizeze Republica Moldova

Alianta Nord-Atlantica si UE trebuie sa mentina sanctiunile impuse Rusiei pe fondul crizei din Ucraina, deoarece altfel exista riscul destabilizarii Republicii Moldova si tarilor baltice, afirma premierul britanic David Cameron.

Premierul britanic a avertizat ca orice atac contra unui stat NATO va atrage o riposta dura.

Sanctiunile economice impuse Rusiei trebuie extinse si inasprite daca presedintele rus, Vladimir Putin, nu va retrage trupele din Ucraina, a declarat David Cameron in fata membrilor Comisiei parlamentare britanice pentru Relatia cu Guvernul.

"Ar fi un miracol daca Rusia va retrage fortele si va respecta armistitiul din Ucraina", a adaugat Cameron.

Occidentul trebuie sa mentina sanctiunile impuse Rusiei, pentru a contracara actiunile acestei tari.

"Instabilitatea la care riscam sa asistam daca nu vom contracara Rusia ne va afecta pe toti pe termen lung, pentru ca vom observa la noi actiuni destabilizatoare. Ar putea fi vizata Republica Moldova si tarile baltice", a subliniat Cameron, potrivit ziarului The Guardian.

"Am vazut deja acest tip de comportament. L-am vazut deja in Georgia, prin crearea Abhaziei si Osetiei de Sud, l-am vazut in Transnistria, acum il vedem in Ucraina", a explicat premierul britanic.

"Cred ca presedintele Vladimir Putin stie foarte bine ca noi vom respecta angajamentele asumate prin Articolul 5 al Cartei NATO, care stipuleaza ca un atac impotriva unui stat membru al Aliantei este un atac asupra tuturor membrilor. Putin stie ca, daca va ataca un stat NATO, va atrage o riposta din partea NATO", a insistat Cameron.

Source: stirileprotv.ro

Keywords:

Rusia , Moldova , politica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.