28 january 2015, 14:57 Moldovan reality views 8199
Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD
Photo: unimedia.info
28 january 2015, 14:57 Moldovan reality views 8199

Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD

Majoritate parlamentară nu există, prin urmare Partidul Liberal nu este în opoziție și este dispus să poarte negocieri cu Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat în vedere formării unei coaliții majoritare pro-europene.

Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în urma consultărilor cu șeful statului privind desemnarea candidaturii la funcția de prim-ministru, transmite UNIMEDIA.

Liderul PL a fost întrebat de ce a stat mai mult de vorbă cu Nicolae Timofti decât celelalte partide. „Păi doar rar ne vedem cu domnul președinte. Acesta ne-a informat despre candidatura care va fi desemnată, noi am mulțumit și am spus că urmează să discutăm la partid, decizia o ia partidul", a declarat Ghimpu.

Liberalul consideră că votul PCRM pentru președintele Parlamentului înseamnă „majoritate la început de cale".

Întrebat dacă Iurie Leancă are șanse să-și păstreze funcția de prim-ministru, Mihai Ghimpu a răspuns: „Un partid poate să fie sigur pe candidatura sa atunci când are susținere din parte majorității deputaților aleși. Noi rămânem disponibili de a discuta, doar că un acord dintre două partide nu este o majoritate".

Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al președintelui, a declarat că din partea fracțiunilor parlamentare a parvenit o singură candidatură pentru funcția de prim-ministru, cea a lui Iurie Leancă. În câteva zile, șeful statului urmează să semneze un decret de desemnare a acestuia pentru șefia Guvernului.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.