28 january 2015, 10:49 Moldovan reality views 8749
Biroul Politic al PL va decide сu  privire la susţinerea guvernului
Photo: ipn.md
28 january 2015, 10:49 Moldovan reality views 8749

Biroul Politic al PL va decide сu privire la susţinerea guvernului

Biroul Politic al PL va decide dacă fracţiunea liberală va susţine candidatura lui Iurie Leancă pentru funcţia de premier sau nu. Despre aceasta a declarat liderul PL, Mihai Ghimpu, după consultările avute cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, la Reşedinţa de Stat, transmite IPN.„Nicolae Timofti ne-a informat despre candidatura desemnată – Iurie Leancă. Am spus că urmează să discutăm la partid, să convoc Biroul şi să discutăm, să luăm o decizie", a spus Mihai Ghimpu.

Liderul PL a mai declarat că formaţiunea este disponibilă de a discuta cu partidele pro-europene candidatura lui Iurie Leancă, însă a lăsat să se înţeleagă că un acord între două partide nu este o majoritate.

Marţi, 27 ianuarie, preşedintele Nicolae Timofti a convocat consultările cu fracţiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru. A fost propusă candidatura lui Iurie Leancă din partea PLDM. PDM şi-a anunţat sprijinul pentru această candidatură, iar comuniştii au înaintat condiţii.

Source: ipn.md

Keywords:

Mihai Ghimpu , Moldova , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.