20 august 2014, 11:02 Moldovan reality views 9945
Tiraspol: toate şcolile cu predare în grafie latină se vor deschide la 1 septembrie
Photo: fototerra.ru
20 august 2014, 11:02 Moldovan reality views 9945

Tiraspol: toate şcolile cu predare în grafie latină se vor deschide la 1 septembrie

Vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov avut astăzi, la Tiraspol, la sediul reprezentanţei OSCE, o întîlnire cu negociatoarea politică a autorităţilor nerecunoscute transnistrene Nina Ştanski. Într-un interviu in exclusivitate cu Europa Liberă, oficialul de la Chişinău ne-a spus că discuţiile nu au fost uşoare, dar că ele s-au soldat şi cu rezultate pentru cele 8 scoli cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană şi a caracterizat dialogul de astăzi drept unul „constructiv":

Chişinăul este gata să plătească toate sumele care ţin de arenda spatiilor, de serviciile comunale. Noi am propus să găsim modalităţi care au stat la baza plăţilor efectuate anterior, pînă la momentul cînd au apărut aceste dificultăţi", a declarat Eugen Carpov.

Source: www.europalibera.org

Keywords:

scoala , studii , Tiraspol

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.