15 july 2014, 10:44 Moldovan reality views 8135
Militarii moldoveni au defilat la Parada Militară din Paris
Photo: trm.md
15 july 2014, 10:44 Moldovan reality views 8135

Militarii moldoveni au defilat la Parada Militară din Paris

Militarii Armatei Naţionale au participat, în premieră, la parada tradiţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze, marcată astăzi, 14 iulie. Evenimentul, care s-a desfăşurat pe bulevardul Champs Elysées‎ din Paris, Franţa, marchează şi debutul manifestărilor de comemorare a 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial.

Armata Naţională a detaşat la parada franceză trei militari ai Gărzii de Onoare, dintre care unul a purtat drapelul ţării noastre, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Potrivit informaţiilor oficiale, la Parada Militară de pe Champs Elysées din acest an au participat peste 3700 de militari din 80 de ţări ale lumii, însoţiţi de 300 de vehicule militare, 240 de cai, 54 de avioane de luptă şi 36 de elicoptere.

Source: trm.md

Keywords:

militari , moldovenii , parada , Franta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.